Zvanično je završena sezona 2018/19 Global Swim Series. Četvrta sezona GSS-a bila je uzbudljiva po mnogo čemu. Došlo je do velike konkurencije širom sveta, kao i do ogromnog rasta serije tokom čitave sezone. Ove sezone održano je 102 GSS trke u 30 različitih zemalja. Mnogi od njih su ostvarili svojerekorde, naglašavajući ne samo rast GSS-a, već i entuzijazam za plivanje u otvorenim vodama širom sveta!

Sezona je počela 1. maja 2018. i zvanično završena juče, a poslednja trka u Lido ključu održana je prošlog vikenda.

Švedska, Italija, Indonezija, Bosna, Srbija, Rumunija, Holandija i Francuska su se ove godine prvi put pojavile u Global Swim Seriji. Mnoge GSS trke su zabilježile veliku izlaznost. Desetine hiljada plivača iz svih krajeva sveta učestovalo je u GSS trkama ove sezone, s nekoliko hiljada takmičara u više od 2 GSS trke.

Naši predstavnici su se takmičili u grupi GSS bez neopren odela gde je samo umuškoj konkurenciji učestovalo preko 6.000 takmičara.Najveći uspeh ostvario je u apsolutnoj konkurenciji Dragan Mirkov član PK Proleter Zrenjanin osvojivši 4.mesto.Odmah iza njega 5.mesto ostvario je Dragan Živković PK Marathon Bačka Topola, 7. Filip Zavišić PK Spartak Subotica ,9.Kornel Balog PK Kanjiža Kanjiža 10.Aleksa Duduković PK Feniks Sombor.

Sledeći naši takmičari su postali globalni prvaci u svojim starosnim kategorijama:

19&U Filip Zavišić PK Spartak Subotica

70-79 Ištvan Priboj PK Spartak Subotica

80+ Melkhun Deže (HU)

60-69-Etelka Mesaroš PK Kanjiža Kanjiža

Globalni rekorderi su Ištvan Priboj i Melkuhn Deže koji je iz Madjarske ali već 12.godina je kontinuirano član i učesnik SRB OPEN WATER CUP-a.

Čestitamo svima na ogromnom uspehu u ovom takmičenju , na reprezentovanju Srbije i plivanja na otvorenim vodama koje je doživelo eksploziju interesovanja širom sveta.

Od GSS ćemo zatražiti uz nadoknadu odgovarajuća priznanja i obaviti zvanično proglašenje pobednika vezano za učesnike iz Srbije.

 

Klubovi

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

 

 

     

 

 

 

    

   

   

 

 

SAVEZ ZA DALJINSKO-MARATONSKO I MASTERS PLIVANJE SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2020-06-01 04:54:24