Sutra 24.09.2017. se održava na jezeru Sun Moon u Taiwanu najveći maraton na svetu po broju učesnika.Učestvuje 27.000 takmičara raznih starosnih kategorija iz zemlje i inostranstva.Plivaju se deonice od 3,,5. i 10.km.Ova takmičenja se održavaju od 1983.godine.Prošle godine je takmičenje otvorio predsednik države a i sam je učestovao na njemu.

Samo ovo takmičenje je pozitivan primer u pogledu razvoja plivanja na otvorenim vodama, koje poprima sve veći značaj u svetu.I FINA je prepoznala značaj sem elitnog dela i masovnosti tih takmičenja te od ove godine to i propagira uvodjenjem maratona za sve u okviru takmičenja koja ona organizuje po nazivom FINA Open Water Mass Swimming World Series..U skladu sa svoijim mogućnostima učesnici biraju dužinu i način učestovanja solo ili štafetno.Moguća su korišćenja raznih pomagala.

Sve je podredjeno da se plivanje približi svakoj osobi bez obzira na nivo znanja ili okruženja da nemamo situaciju da nam reke , jezera i kanali budu neiskorišćeni.Posebno se to odnosi na lokalno stanovništvo koje te svoje prirodne resurse ne koriste ni 10%.Postoji i izuzetno veliki broj dobrih bazenskih plivača koji zaziru od plivanja na otvorenim vodama.Nalaze se razni razlozi koji imaju negativnu propagandu bez obzira što je čovek predodredjen da živi sa prirodom a i sva takmičenja u prošlosti su se odvijala na otvorenim vodama.Sve to je uočeno od strane eminentnih i stručnih organizacija i ide se putem razvoja plivanja na otvorenim vodama kao što su razne vrste trčanja i pešačenja.Ovo je sigurno nezaustavljiv proces u pozitivnom smislu.

     

Klubovi

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

 

 

     

 

 

 

    

   

   

 

 

SAVEZ ZA DALJINSKO-MARATONSKO I MASTERS PLIVANJE SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2019-01-21 10:30:37